Numar carti 0 | Total 0.00 RON  
home | contact | despre noi | vezi comanda
Colectii
Periodice
In curs de aparitie
Home Universitaria Drept penal. partea speciala. vol 1, editia a 2-a, revazuta si adaugita

Drept penal. partea speciala. vol 1, editia a 2-a, revazuta si adaugita

Autor: Sergiu Bogdan

Drept penal. partea speciala. vol 1, editia a 2-a, revazuta si adaugita

Această lucrare a apărut ca o sinteză a prelegerilor susţinute de autor la Facultatea de Drept, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, la disciplina Drept penal – partea specială, în anii 2005-2006.

Am preferat să prezentăm, de o manieră succintă, principalele concepte teoretice cu care operează „Dreptul penal - partea specială”, venind în sprijinul studenţilor şi practicienilor interesaţi să parcurgă principalele elemente ale infracţiunilor contra persoanei, patrimoniul, cele contra serviciului şi cele de fals.

Am preferat să nu reluăm, pentru fiecare text de incriminare, toate elementele sale, în măsura în care acestea nu ridică nici o problemă de cunoaştere şi înţelegere, pentru cei care posedă cunoştinţe de drept penal - parte generală. De exemplu am tratat chestiunile de participaţie, subiect activ sau pasiv etc., doar în măsura în care, în opinia noastră, ele necesită clarificări suplimentare.

Am acordat o atenţie particulară textelor de incriminare introduse de Legea nr. 278/2006 şi anumitor chestiuni controversate din doctrină şi practica judiciară.

Lucrarea are şi un handicap legislativ, şi anume faptul că analizează cadrul normativ în vigoare la momentul apariţiei sale, dar a cărui viitor este incert. Un Nou Cod penal, adoptat prin Legea nr. 301/2004 îşi aşteaptă de câţiva ani intrarea în vigoare, în timp ce un alt proiect se află în faza de dezbatere publică. Constrângerile didactice ne-au obligat să explicităm cadrul normativ în vigoare, deoarece, nehotărârea legislativului în a face să intre în vigoare un nou cod penal sau nu, nu constituie un temei pentru a amâna procesul educaţional, până la clarificarea viitorului cadrului normativ penal, iar activitatea judiciară se desfăşoară şi ea, încă în baza textelor Codului penal actual, intrat în vigoare în 1969, cu modificările ulterioare.

Cluj-Napoca 01.04.2007       Autorul


Pret intreg: RON 35.00

Pret redus: RON 31.50     Adauga Drept penal. partea speciala. vol 1, editia a 2-a, revazuta si adaugita in cosul de cumparaturi

Cuprinsul pentru Drept penal. partea speciala. vol 1, editia a 2-a, revazuta si adaugita
Bibliografie pentru Drept penal. partea speciala. vol 1, editia a 2-a, revazuta si adaugita
Rasfoieste cartea Drept penal. partea speciala. vol 1, editia a 2-a, revazuta si adaugita