Numar carti 0 | Total 0.00 RON  
home | contact | despre noi | vezi comanda
Colectii
Periodice
In curs de aparitie
Home Universitaria Syllabus Dreptul Consumatiei

Dreptul Consumatiei

Autor: Juanita Goicovici

Dreptul Consumatiei

Metamorfozele dreptului civil au fost dintotdeauna deplanse de catre cei care i-au rãmas fideli. Voci mari, precum cea a lui Henri Mazeaud, René Savatier ori Georges Ripert au anuntat înca de la inceputul secolului trecut pericolele ce rezultau dintr- o – tot mai extinsa – contractare „depersonalizata”, nenegociata si automatizata. Or, profetia transformarii dreptului civil clasic într-un „drept – amfibie”, mai suplu, dar tot mai „relativist” nu a intarziat sa se împlineasca o data cu aparitia si dezvoltarea unui drept al consumatiei, care a sfarsit prin a absorbi o parte din institutiile dreptului civil si prin a concura în mod serios celelalte.

Dar dreptul consumatiei nu este o simpla forma „expandata”, mai putin erudita a dreptului civil de odinioara. Noua ramura de drept corespunde nevoii tot mai accentuate de securitate juridica resimtite de lumea moderna. Banalizarea insecuritatii a hranit, paradoxal, un mit securitar al justitiei, ultima fiind vazuta drept panaceu universal la o suferinta umana tot mai greu de asumat, pe de-a-ntregul, de catre individul în cauza.

Paginile acestui curs sunt o trecere in revista – destinata, in principal, studentilor care aleg sa studieze disciplina dreptului consumatiei – a temelor-cheie si a notiunilor noi aduse de acest drept. Se insista pe jurisprudenta franceza in materie, in contextul extrem de putinei cazuistici consumeriste romane. Partea finala a cursului contine un set de „aplicatii practice” ale notiunilor consumeriste – fie pe suportul unor spete reale, celebre, fie pe baza unor constructii ipotetice – urmate de indicarea modului de rezolvare. Cu ajutorul acestei mini-culegeri finale de probleme practice, cititorul îsi poate autoverifica întelegerea corecta a tematicii parcurse si poate observa felul in care normele consumeriste sunt „puse în lucru”.

 

 

 

 


Pret intreg: RON 20.00

Pret redus: RON 18.00     Adauga Dreptul Consumatiei in cosul de cumparaturi

Cuprinsul pentru Dreptul Consumatiei
Bibliografie pentru Dreptul Consumatiei
Rasfoieste cartea Dreptul Consumatiei