Numar carti 0 | Total 0.00 RON  
home | contact | despre noi | vezi comanda
Colectii
Periodice
In curs de aparitie
Home Universitaria Syllabus Dreptul finantelor publice, Caiet de seminarii.

Dreptul finantelor publice, Caiet de seminarii.

Autor: Cosmin Costas

Dreptul finantelor publice, Caiet de seminarii.

Caietul de seminarii pentru materia „Dreptului finantelor publice” se doreste o modalitate de abordare bivalenta a problematicii dreptului financiar si dreptului fiscal roman, la inceputul anului 2007. 

Pe de-o parte, lucrarea procedeaza la o abordare teoretica a unor teme de discutie, care are scopul de a fixa notiunile fundamentale ale acestui domeniu al dreptului, prin schematizarea principalelor institutii prezentate in cadrul cursului si ilustrarea aspectelor relevante cu exemple, studii de caz, grafice etc.

Pe de alta parte, autorul isi propune ca prin intermediul sectiunii „Aplicatii practice”, sa proiecteze expunerea teoretica in concret. In acest scop, au fost introduse in lucrare aproximativ 90 de spete care pot fi rezolvate in cadrul seminariilor. In formularea acestora, autorul si-a valorificat experienta dobandita in calitate de practician (avocat in Baroul Arad) si de colaborator permanent al principalelor reviste in materie de fiscalitate din Romania: Revista Romana de Drept al Afacerilor si Curierul Fiscal. In plus, autorul si-a valorificat si propria imaginatie, incercand sa mute uneori discutia in spatiul posibilului, intrucat dreptul in general si dreptul finantelor publice in special nu poate fi „prizonierul” unei interpretari rigide, oficiale a normelor juridice.

Dintre subiectele teoretice si spetele retinute pentru discutie, unele sunt rodul discutiilor cu colegii de la Facultatea de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Autorul tine sa-si exprime in acest context gratitudinea pentru faptul ca i-au oferit teme de discutie dintre cele mai interesante.

 STOC EPUIZAT

REEDITAT

EDITIA A 2-A, REVAZUTA SI ADAUGITA

 

 


Pret intreg: RON 13.00

Pret redus: RON 11.70     Adauga Dreptul finantelor publice, Caiet de seminarii. in cosul de cumparaturi

Cuprinsul pentru Dreptul finantelor publice, Caiet de seminarii.
Bibliografie pentru Dreptul finantelor publice, Caiet de seminarii.
Rasfoieste cartea Dreptul finantelor publice, Caiet de seminarii.